melewati blog ini...

Wednesday, February 23, 2011

Pengaruh Wanita Dalam Kehidupan Lelaki : Minda Tajdid

Pengaruh Wanita Dalam Kehidupan Lelaki : Minda Tajdid

BE STRONG!!!!

Bismillahirahmanirahim....

Allahuakbar!!!!

“ukhti, sesungguhnya disebalik KESUSAHAN itu ada KESENANGAN!!”

Agak tension rasanya sekarang.....

Mampukah?????


“anti, SABAR dan SOLAT!!!”

Ya Allah...

Jangan tinggalkan aku

aku rindu Allah


video

"Maka segeralah kembali kepada (mentaati) Allah. Sesungguhnya aku seorang pemberi peringatan yang nyata dari Allah untukmu " AzZaariyat: 50

Wednesday, February 9, 2011

InsyaAllah

09/02/11

Sebulan sudah ana meniti hari-hari final year ini.... semester akhir pula tu... hanya tinggal beberapa bulan sahaja lagi untuk ana meninggalkan Universiti Tarbiah ini... MasyaAllah sangat banyak kenangan terindah bersama akhwat.... J

Universiti yang banyak mengajar ana tentang ‘ia’. Tentang cinta dari-Nya.... Cinta yang bisa merubah diri 360’... Cinta yang bisa ‘mempergunakan’ LOGAM diri untuk ‘ia’

MasyaAllah

MasyaAllah

MasyaAllah

Kerana cinta itu, sedikit demi sedikit karat-karat jahiliah ini dikikis....

Ya!

Ana jatuh cinta kerana-Nya

Dalam menggenggam segulung ijazah di University of tarbiah ini....

Alhamdulillah Ya Allah, Ana bersyukur di atas kurniaanMu

Tapi.... setiap keindahan itu disebaliknya ada cela...

Itulah janji-Nya

Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: "Kami telah beriman", sedang mereka tidak diuji lagi?

(29:2)

Ya ujian itu..... nikmatnya.....

Nak share...

Perasan atau tak....

Sebenarnya kita ini adalah ejen ISLAM....

Dari semua aspek... kita akan dinilai oleh mata-mata yang memandang....

Pakaian

Tutur kata

Perbuatan...

Semuanya diperhatikan...

Dan siapa nak kisah si A(yang tidak mengamalkan cara islam) tu buat tak elok

Dan tak siapa kisah if si C dan B ini berdating ke... macam biasa aja dari sudut pandangan mata mereka

Dan.... biasa aja lah bagi generasi ‘Aisya Humaira’ yang sepatutnya malu untuk tidak memdedahkan aurat mereka.biar aja mereka....

Dan kita.... ‘Ejen ISLAM’ ini....

Sering diperhatikan,

Setiap langkah

Setiap tingkah

Kalau boleh tak mahu ‘mereka’ (golongan ini) tersalah langkah dan tingkah

FITNAH!!!

“Anti memalukan islam!!!!” kata mereka....

Astarfirullah al-azim.....

Di mana khilafnya...

Salah kerana ‘mereka’ ini tersalah langkah?

KERANA MEREKA INI ADALAH EJEN ISLAM

Yang gagal mempromote jenama MUKMIN?????

Kata seorang ukhti yang baru nak manjakan diri menjadi seorang muslimah sejati:

“anti.. sebenarnya bukan ana tak suka berkumpul dengan kakak-kakak ni, ana suka.. n ana nak menjadi seperti mereka.. tapi ana tak selesa dengan cara mereka. Tahu ana banyak kelemahan yang perlu diperbaiki, tapi teguran dan pandangan mereka sangat sinis... kekurangan ana, sangka buruk bagi mereka.... dan ia sedikit melemahkan semangat ana untuk berubah itu”

Astarfirullah al-azim.....

PANDANGAN ORANG!!!

Mengapa tidak antuna sapu air matanya dan membimbing dia???

Siapa antuna untuk menghukumnya????

Duhai hati...

Usah diambil kira dengan pandangan manusia

Sedangkan Allah ada bersamamu

Andai ujian untukmu KEHILANGANNYA (UKHWAH)

InsyaAllah....

Tuhanmu tiada meninggalkan kamu dan tiada (pula) benci kepadamu,

dan sesungguhnya akhir itu lebih baik bagimu dari permulaan.

Dan kelak Tuhanmu pasti memberikan karunia-Nya kepadamu, lalu (hati) kamu menjadi puas.

(93:3-5)

Maher Zain – Insha Allah

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram bagai malam yang kelam
Tiada bantuan
Tiada tujuan

Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Kembalilah kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah Doa

Oh Ya Allah..
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku
Ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar….

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Insha Allah.. Insha Allah
Insha Allah
Ada jalan Nya

Insha Allah.. Insha Allah…..

carian anda di blog ini